Jumaat, Julai 03, 2009

> KETAGIHAN di SEBALIK TABIR

Ruangan maya mampu membawa anda ke merata dunia tanpa disedari. Bak orang kata.. eh-eh wa dah sampai US dengan klik-klik aja tak payah tempah flight. Dari segi istilah, blog adalah ruangan maya bagi mereka menyampaikan sesuatu samada berbentuk peribadi, umum, hobi, luahan perasaan, promosi, cadangan dan lain-lain melalui penulisan untuk dikongsi secara umum. Secara tak sedar mungkin sesetengahnya mengalami situasi dibawah dan menyebabkan mereka ketagih blogging.
  • Pembaca google, rss sentiasa melekat di destop komputer anda
  • Memberi pelbagai alasan kepada pelanggan mengapa termis deadline. Tapi sebenarnya anda blogging
  • Bermimpi anda sedang blogging
  • Setiap aktiviti seperti dok dalam sauna, jakuzzi, tengah berak anda akan mencari inspirasi akrikel untuk dimasukkan ke ruangan blog.
  • Sebelum ni anda bercerita kepada anak anda sebelum tidur. Sekarang anda akan baca comment di blog anda sebelum masuk tidur.
  • Beritahu keluarga apa perkembangan kehidupan anda ada di blog. Mereka kena baca jika nak tahu perkembangan anda yang dok jauh dan akan meninggalkan komen untuk berhubung dengan anda.
  • Membuka ruangan blog mengenai haiwan peliharaan anda dan setiap entries mesti meceritakan kisah-kisah haiwan kesayangan anda.
  • Kadang-kadang anda terlupa tarikh harijadi kawan, anak, suami dan saudara. Tetapi anda sentiasa ingat ranking anda di Technorati.
  • Macam-macam mengenai blog anda yang di entries kan. Haiwan peliharaan, Kisah kereta rosak, Kisah belajar, Kekasih, Shopping dan lain-lain lagi.
  • Sentiasa mengemaskini blog anda dengan entries baru dan menyalinnya di twitter.
(Moral: Biaq ketagih blog dari ketagih dadah dan rokok. Tapi jangan kerana blog anda melewat-lewatkan rukun islam yang no 2 tuh)

1 comments:

..::mrsMeme::.. berkata...

ketagih blog?

hahaha...kritikal dah tu...

tp ok dari ketagih dadah..

Post Haru Biru

Arkib Blog