Selasa, Ogos 04, 2009

Kerana Mahukan Keunikan Headline, Utusan Ulangi Kedunguannya


Datuk Seri Anwar Ibrahim mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan akhbar milik Umno, Utusan Malaysia. Muhyiddin membuat kenyataan tersebut ketika merasmikan mesyuarat Umno bahagian Sri gading di Johor semalam. Berikutan itu, Anwar mahu timbalan perdana menteri menarik balik kenyataannya itu dan membuat permohonan maaf secara terbuka. Dalam surat tuntutannya kepada Muhyiddin dan Utusan, Anwar juga menuntut gantirugi sebanyak RM100 juta daripada kedua-dua pihak berkenaan. -Malaysiakini

>>Letter of Demand>>>


(Moral: Kah... Koh... Keh... bengkok betul halatuju Utusan umno ni. Heading yang popular untuk menjatuhkan meruah bangsa Melayu. Sebelum ni terkena pada Amran Ahmad yang dicop sebegitu. Kenapa? kerana cuba berpiket untuk kenaikkan gaji pekerja dan membongkar rasuah yang berlegar dalam agensi berita itu. Satu lagi Utusan lebih percayakan Sifool tu.. tak pahamlah)

>>Amran Ahmad, Pengerusi Kesatuan Kebangsaan Wartawan Cawangan Utusan Melayu (NUJ Utusan)>>>

8 comments:

BUJANG SUSAH berkata...

Kita kata apa pun kat utusan umno ni.. kata la dia ni babi pun.. x mana dia peduli pun.. dah memang dia tu surat khabar umno. Klau x kerja dia menghentam mana2 individu atau perti yg x sehala dgn umno, apa yg dia nak tulis lagi dalam surat khabar tu..? Kalau dah babi tu babi jugak laa.. x mananya boleh jadi kancil.

Tanpa Nama berkata...

Cinnabo.. punya utusan melayau..

~PakKaramu~ berkata...

Pak Karamu melawat anda

virus berkata...

Ada juga wajah sifool yang tak tahu malu tu. nampaknya utusan lebih percayakan informasi di blog dari budak yang tak habis belajar.

Zack berkata...

Agaknya sales utusan dah turun. Jadi terpaksa gunakan head yang dapat menarik perhatian pembeli.

Tanpa Nama berkata...

Wooooi budak kampung.... dah lah kau tu budak kampung, tak gheti2 ke nak buang link Utusan Malaysia daripada blog kau ni.... apalah bodohnya kau ni, kutuk Utusan tapi link Kosmo dan Utusan kau siap bagi kat sini... Aku rasa kau ni penipu, dalam hati kau tu suka Utusan dan hari-hari baca Utusan. Susah aku nak percaya blog kau ni, silap2 ko ni orang UMNO yang nak kelirukan kito orang yek... pigi mampus kau.... sibuk2 hal Utusan pesal ko, tapi dok bagi orang link ke online Utusan... pening-peningggggg.,....

Tanpa Nama berkata...

Wooooi budak kampung.... dah lah kau tu budak kampung, tak gheti2 ke nak buang link Utusan Malaysia daripada blog kau ni.... apalah bodohnya kau ni, kutuk Utusan tapi link Kosmo dan Utusan kau siap bagi kat sini... Aku rasa kau ni penipu, dalam hati kau tu suka Utusan dan hari-hari baca Utusan. Susah aku nak percaya blog kau ni, silap2 ko ni orang UMNO yang nak kelirukan kito orang yek... pigi mampus kau.... sibuk2 hal Utusan pesal ko, tapi dok bagi orang link ke online Utusan... pening-peningggggg.,....

Tanpa Nama berkata...

Wooooi budak kampung.... dah lah kau tu budak kampung, tak gheti2 ke nak buang link Utusan Malaysia daripada blog kau ni.... apalah bodohnya kau ni, kutuk Utusan tapi link Kosmo dan Utusan kau siap bagi kat sini... Aku rasa kau ni penipu, dalam hati kau tu suka Utusan dan hari-hari baca Utusan. Susah aku nak percaya blog kau ni, silap2 ko ni orang UMNO yang nak kelirukan kito orang yek... pigi mampus kau.... sibuk2 hal Utusan pesal ko, tapi dok bagi orang link ke online Utusan... pening-peningggggg.,....

Post Haru Biru

Arkib Blog