Isnin, Mac 14, 2011

Loji Nuklear Di Pekan Pahang Meletop.. Kehkehkeh


Tahun 2040... hehehe...

Banjir melanda pekan... menghentam loji Nuke Najib...

Radiasi Radioaktif merebak dengan pantas sekitar pekan sehingga seluruh Pahang...

Berbondong-bondong warga pahang melarikan diri kerana takut terkena radiasi Radioaktif...

Seluruh anggota keselamatan kerajaan dikerahkan mengawal radiasi Nuke dari merebak ke negeri berdekatan sehingga melupakan rakyat yang menyelamatkan diri secara sediri-sendiri...

Rakyat Malaysia mula gusar... sumpah seranah keluar dari mulut rakyat...

Apekejadahnya rakyat terdahulu sanggup membayar tenaga Nuke untuk membunuh generasi lar ni...

Pahang akan jadi negeri yang ditinggalkan mungkin selama 30 tahun...

Kah... Kah... Kah... Kah... Kah... Kah... Kah...

Sehebat-hebat Jepun yang mendahului teknologi tetap tewas dengan bencana alam.


Bencana Nuklear Dunia

SENDAI, Jepun 13 Mac – Pihak berkuasa Jepun berusaha mencegah satu lagi ancaman radiasi di dua buah reaktor nuklear di Fukushima hari ini, selepas sistem penyejuknya gagal berfungsi sekali gus boleh mengakibatkan bencana nuklear terburuk di dunia dalam tempoh 25 tahun.

Syarikat pengendali Tokyo Electric Power Co (TEPCO) terpaksa menggunakan air laut dan asid borik bagi menyejukkan reaktor No. 1 selepas satu letupan memusnahkan bumbung dan dinding bangunan konkrit itu semasa mereka cuba melepaskan tekanan semalam.

Struktur tangki reaktor nuklear itu bagaimanapun tidak terjejas. Selain itu, pengendali reaktor tersebut turut membebaskan udara daripada tangki simpanan reaktor No. 3 bagi mengurangkan tekanan dan mengelak kerosakan.

Ancaman yang dihadapi Jepun itu dibimbangi boleh mengulangi bencana nuklear di loji nuklear Chernobyl, Ukraine pada 26 April 1986, selepas bahan radioaktifnya dilepaskan ke udara dalam satu letupan kuat.

Sekurang-kurangnya 32 maut akibat kesan secara langsung letupan dan 8,000 yang lain mengalami kesan pencemaran radioaktif.

Lebih 120,000 yang lain terpaksa dipindahkan, sementara tahap pencemaran radiasi turut diukur sejauh barat Eropah.

Semalam, beribu-ribu penduduk di bandar sama dipindahkan berikutan letupan dan kebocoran yang berlaku di pusat reaktor No.1 di Fukushima, kira-kira 240 kilometer di utara Tokyo.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

aku org pekan..ko ckp2 pasal rkyat kt pekan ni ko ad k time pekan kene bnjir?ko nmpk ngn mata sndr k bntuan yg kami dpt?jgn nk wt ftnah..pmikiran 2 jgn kmpung sgt..tau nk reka2 crite je..

Post Haru Biru

Arkib Blog