Rabu, Januari 27, 2010

PAC Sudah Simpul Terbelit

Gambar Hiasan

Dah lar kata ada kelemahan dalaman (TUDM) lepaih tu kata pulak tak nampak penyelewengan di peringkat atasan. Oiit Jawatankuasa kira-kira wang negara (PAC) Datuk Seri Azmi Khalid. Apa punya kenyataan berbelit-belit serupa kena sembelit. Cuba cakap terang-terang jangan dok buat temberang.

Apasal dua tertuduh yang menghilangkan enjin jet tidak mengaku bersalah dan minta dibicarakan. Adakah Ghani Patail masih tak siap lagi skrip pinda-meminda. Pandai pula kambing hitam pangkat rendah dua ekoq tu cuba mengelak bila wartawan mengambil gambar. Adakah depa dua ekoq tergolong daripada sekumpulan daripada 40 ribu yang dilaporkan HILANG?. Cuba habag mai macamana kelemahan dalaman TUDM yang hang cuba gambarkan.

Kalau betul TUDM ada kelemahan dalaman, maka agensi pertahanan ini menjadi lubang menyebabkan kelemahan benteng keselamatan negara. Wooitt.. airforce.. tidoq ka.. ZZzz serupa no plet kenderaan tentera. Kah..kah.. Diulangi KESELAMATAN NEGARA. Bukan keselamatan Najib dan konco-konconya. Oiit.. mana pergi kaki pukul yang seorang itu... takkan lepas tangan pergi melencong ke Thailand dengan motorbike. Ada ka patut. Tulah hangpa yang kuat main atas angin sehingga yang alik bawah sebesar gajah melintas pun tak nampak.

(Moral: Itu kelemahan TUDM. Bagaimanapula kelemahan agensi bawah Hishamudin? Rokok, Minyak, Gula, Beras, Pendatang Asing dan enjin jet senang-senang boleh terlepas. Apa ke jadah dengan keselamatan penjuru negara Malaysia hari ini. Hishamuddin perlu ambil berat perkara ini. Kalau nak bersuka ria boleh jumpa Hishamuddin Rais sambil layan gelak takkan habis kah..kah..kah... Enjin potong 4G63 dari jepun pun ada dokumen tempat asal siap cop kastam lagi. Kalau semua terlepas apa akan jadi ekk.)

1 comments:

abu muaz berkata...

Kes nii bukan saja sudah sembelit tuan tapi dah jadi buwasir.

Post Haru Biru

Arkib Blog