Isnin, Januari 25, 2010

Yang Tercicir Ketika Penerbangan

  • NEW DELHI - Utusan Malaysia: Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menjemput pelajar-pelajar di New Delhi School, sebuah sekolah untuk pelajar-pelajar cemerlang di sini menyertai program Permata Pintar yang dicetuskan oleh beliau di Malaysia. Dalam lawatannya ke Delhi Public School di sini, beliau berucap kepada 300 pelajar dan guru sekolah itu juga memaklumkan akan memanjangkan jemputan yang sama kepada pelajar-pelajar di negara lain. Menjawab soalan seorang pelajar mengenai program itu, Rosmah berkata, Permata lahir atas sifat keibuannya yang mahu melihat generasi hari ini tidak dipersia-siakan. Beliau yang berkongsi pengalaman mengenai perkembangan Permata Negara dan Permata Pintar memberitahu, program Permata telah diperkembangkan dengan kewujudan Permata Seni Muzik dan Permata Seni Koir.

Anak beruk di india disusukan. Balik Malaysia ada yang keciciran.. kah..kah.. Adiputera seorang hangpa tak boleh nak uruskan. Wooit anak Malaysia sudah jadi dungu. Tidak pandai memilih mana intan mana permata. Satu malaysia anak mata sudah kena tutup.. kah..kah..koh... umang aih pahit bengik dia punya bau.. kah.. kah.


1 comments:

Tanpa Nama berkata...

ALAAHH....RELEX LAH....MULUT KO TU LAGI BAU LONGKANG,,SESUKA HATI MAK KO PUNYE JANDA BAPAK KO PUNYE JIRAN PUNYE SEDARA LAKI PERTAMA MAK ENGKO JE CAKAP,ANAK BERUK DI INDIA DISUSUKAN,, BRO..TULIS DLM BLOG NI BIAR YG ASLI,BUKAN KOMEN YG HENTAM MENGHENTM..

KALO KO PERHATIKAN BETUL2..BLOGGER YG SOKONG PAS JE YANG BANYAK CAKAP KOTOR,MENUNJUKAN AIP ORANG LAIN,FITNAH,MENCEMUH MENGUNGKIT,SELALU MENUDUH TANPA BUKTI DAN USUL PERIKSA,DAN NEGATIF YG LAIN2..

TAK TAU LAH, APA ISLAM PAS YG MENDIDIK PENYOKONG NYE BERSIKAP LANCANG,CAKAP MENGIKUT NAFSU,MEMAKI HAMUN SESUKA HATI TOK GURU KO JE,

CUBA CAKAP ATAU MENYAMPAIKAN INSEDEN ATAU KOMEN PADA TOPIK ITU SECARA BERHEMAH, CARA NILAI2 ISALM,BERTAMADUN, MATANG, DAN BUKAN GUNA CARA SYAITAN,YANG MENGHASUT DAN MEMUTARBELITKAN YG ASLI, MEMBOHONGI BAGI MERAIH SIMPATI,

SEBAB KALO KO INI ORNG ISLAM,KO TAK AKAN CEMARKAN MARUAH PENGIKUT ISLAM DENGAN PERBUATAN-PEBUATAN BODOH..PASAL TU DUNIA NI MELEBALKAN ISLAM ITU PENGANAS....SEBAB PUNCA ASALNYE MAKHLUK PEROSAK MACAM KO YG MULUT BAU LONGKANG NI JE..

UBAH CARA KO TU,TUNJUKKAN UMAT ISLAM ITU BERMARTABAT TINGGI,MEMPUNYAI WAWASAN.DAN BUKTIKAN BAHAWA ISLAM ITU ADALAH UNTUK SEMUA MAKHLUK DI DUNIA INI..

"SAMPAI-SAMPAIKANLAH DENGAN SABAR...SAMPAI-SAMPAIKANLAH DENGAN KEBENARA"...SURAH AL-AS

DARI PEMUDA PAS PERIHATIN..

Post Haru Biru

Arkib Blog