Rabu, Mac 10, 2010

Adakah Umnobn Masih Dibelenggu Ketakutan

Nak harapkan ketua pemuda mereka, jangan mimpilah. Sebab apa, sebab Khairy Jamaludin (KJ) sengaja memilih ketua pemuda bahagian yang rendah kualitinya. Bila KJ kata satu.. dua.. tiga.. berkokok... semua ketua pemuda bahagian akan berkokok seperti ayam jantan. Kononnya merekalah melayu yang mahu mempertahankan bangsa melayu. Lihatlah di Pulau Pinang, mana pi ketua pemuda umno Norman Zahalan dan konco-konconya apabila diajak berdebat pasal Isu Melayu oleh Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat. Depa pemuda umno hanya tahu menyalak kehulu-kehilir tetapi takut untuk lawan berhujah dikhalayak.

Bukan setakat itu sahaja. Korang boleh lihat bagaimana umnobn menurunkan bala gangsternya untuk memantau setiap ceramah Pakatan Rakyat. Habih semua pemimpin PR diambil kenyataan oleh pihak berkuasa. Anwar esok giliran hang pulak kena ambil kenyataan... Ha..ha.. sampai begitu sekali ketakutan umnobn kepada pengaruh Anwar Ibrahim. Macam ni kah yang hangpa dok kata umnobn masih juara. Kalau juara mengugut, memukul, menangkap dan membelasah rakyat ada betulnya.

Kalau depa dah rasa melayu masih memihak kepada umnobn, nah! segerakanlah pilihanraya kecil di Kota Siputeh kerana kerusi DUN tersebut telah diisytihar kosong oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 16 November 2009, berikutan wakil rakyatnya, Abu Hassan Sarif tidak menghadiri dua persidangan DUN tahun lalu. Test power lar wahai umnobn... kerana kawasan DUN ini terdiri daripada 91.69% pengundi Melayu pada tahun 2008, dan dimenangi UMNO-BN dengan majoriti 495 undi dalam PRU ke-12. Tak payah kalut nak cari 2/3 bagi membolehkan penyusunan persempadanan semula. Jangan takut kalah, hangpa umnobn semuanya berteloq kan..kan..kan.. Usah simpan lama sangat nanti buruk teloq tuh.. kah..kah..kah..

Gambar dibawah ni sengaja taruk sebab nak bakar semangat pemuda serta menteri-menteri umnobn yang sudah hilang kedua batu kecilnya. Awatlah ramai sangat mereka ni pi dengaq ceramah Anwar Ibrahim.. ish..ish..ish...

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog