Isnin, Mac 01, 2010

Najib Menggunakan Jurus SPRM Menyebabkan Fairuz Rebah


Fairuz bekas timbalan ketua menteri I Pulau Pinang dari PKR yang berpakaian ahli Pertubuhan Silat Seni Gayong akhirnya akur menjilat kembali ludahnya keatas umnobn.

Menurut agensi berita Fairus menyertai Umno kira-kira dua minggu selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengumumkan beliau antara lapan kes berprofil tinggi bebas tuduhan rasuah. Pernah disiasat kerana dakwaan rasuah melibatkan syarikat kuari di Seberang Perai. Boleh pi baca disini.

Teringat pula kes rasuah Mohd Osman dan Jamaluddin dalam projek pembangunan bernilai RM180 juta di Seri Iskandar dekat Ipoh. Bilamana Najib jurus dengan SPRM, kedua-dua ekoq boleh hilang bersama dan muncul kembali sebagai adun bebas. Lepastu kes rasuah depa dah jadi halal dan tak dengar khabar berita.

Agaknya tahun ini grombolan umnobn menggunakan taktik serang kemudian tabur gula-gula. Sampai Ezam Mohd Noor tiba-tiba timbul menyerang PR setelah menyepi didalam kotak umno. Mampukah tekanan demi tekanan dari grombolan umno menyebabkan Melayu yang mahukan perubahan, berfikir untuk tidak berubah?. Parti Korupsi pun belasah aje lah. ahaks... lepastu hangpa pulak yang kena belasah sampai kering...

5 comments:

Dhana/戴安娜 berkata...

salam sahabat
ehm tabur gula-gula he..he..infonya bagus sehingga saya kok jadi gimana menanggapi umno he..he..good luck ya

Tanpa Nama berkata...

Adun PKR yang terasa diri terlibat dengan rasuah boleh blah sebelum SPRM kejar. Pi penuhkan kapal BN biar korang karam.

John labu berkata...

Go Budak Kampung GO!!!

Aku sapot....!!!

Tanpa Nama berkata...

PKR akan tumbang di Pulau Pinang. Mudahnya umno membeli wakil-wakil rakyat mereka. Hehe.

Tanpa Nama berkata...

Lihatlah kuasa 'wang'. Ada simpulan bahasa dalam BI 'Money is second to god'. Saya ada seorang rakan Cina, dia kata 'God is second to money' heh .. heh ..heh .. bagi dia betul la.

Post Haru Biru

Arkib Blog