Rabu, Julai 21, 2010

Semua Boleh (SB)

Gambar hiasan: Mat Sabu diheret oleh polis berpakaian preman

Siapa punya kerja kalau pecah masuk rumah atau pejabat pembangkang semata-mata nak mengambil komputer riba. Walhal barang berharga depan mata tidak disentuh. Takkan si penjual komputer second hand, takkan mat gian kot dan tak kan kumpulan Ahlong. Teringat pula bagaimana peristiwa UTK polis meletopkan wanita mongolia Altantuya di hutan di Shah Alam. Arahan siapa tu? Tanyalah Musa Hasan. Buat apa tanya aku.

Special Branch, Intelegent Polis Cawangan Khas. Macam-macam depa ni boleh jadi. Tukang buat provokasi SB juga. Jadi Pengemis dan penyapu sampah SB juga. Jadi ala-ala gangster SB juga. Jadi orang awam bermuka nangoi pun boleh juga.

Kalau setakat nak pecah rumah tu sap-sap-sui aje. Janji ada arahan dari pihak atasan. Pulak tu depa ambil barangan terpilih aje. Document, fail-fail?... Pembeli besi buruk pun tak mahu terima sebab tak dak harga.

Semua itu adalah penyamaran untuk mendapatkan maklumat demi menjaga kepentingan kerajaan pemerintah daripada tergugat. Kalau tak percaya tanya Musa Hasan.

Malah tidak hairanlah pengalaman beberapa tahun dalam cawangan Khas di Kementerian Dalam Negeri, seorang mufti itu telah mengharukan sana sini untuk mengwujudkan suasa ketidaktentuan politik pembangkang. Biasa lah bro SB, semua boleh...

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog