Selasa, Disember 13, 2011

Bik Mama Nga-Nga Lagi...


Bik Mama Nga-Nga Lagi...
Makin dekat pilihanraya makin kena suruh menyepi...
Kalau melawan suami akan rugi...
Hilang kuasa dah tak boleh melaram lagi...

Bik Mama Nga-Nga Lagi...
FLOM... FLEM... FLOM... FLEM... FLOM... umpama mimpi
Tak boleh potong nak jadi first lady...
Sebab yang dilantik punyai isteri...
Penggal ini first lady akan kembali kepada agong punya isteri...
Jika yang dilantik masih solo lagi, nescaya bik mama akan meloncat tinggi dan mendarat sehingga bergegar seluruh negeri... Khi... Khi... Khi... Khi... Khi...

Pelantikan Sultan Kedah Sebagai Agong Dianggap Penghormatan Bersejarah Kepada Negeri

Bernama | Pelantikan Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah sebagai Yang di-Pertuan Agong buat kali kedua bermula Selasa merupakan penghormatan bersejarah dan menjadi kebanggaan bagi seluruh penduduk Kedah, kata Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Beliau berkata seluruh rakyat mendoakan agar baginda dan Sultanah Haminah Hamidun dilimpahi rahmat, dipanjangkan usia, sihat sejahtera serta dapat memerintah dengan penuh kedaulatan dan keamanan.

"Akan tetapi, rasa bangga patik-patik sekalian bercampur hiba, berat rasanya hati untuk berjauhan dengan seorang raja pemerintah, tempat sekalian patik bergantung harap selama ini," katanya ketika berucap pada Majlis Istiadat Pelantikan Jemaah Pemangku Sultan di Istana Anak Bukit di sini Isnin.

Azizan berkata beliau mewakili seluruh anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri, anggota-anggota perkhidmatan awam serta seluruh rakyat berikrar akan taat setia mencurahkan tenaga dan fikiran bagi menjamin kestabilan dan keharmonian negeri itu.

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog