Khamis, Mei 07, 2009

SPEAKER KENA TANGKAP..! Mana Immuniti?

IPOH: Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V Sivakumar dari Pakatan Rakyat yang tidak berganjak dari tempat duduknya sejak lima jam lalu telah diangkut keluar oleh pasukan polis keluar dari Dewan.

Walaupun tindakan membawa beliau keluar telah dihalang oleh anggota DUN Pakatan tetapi Sivakumar telah diangkut keluar dari Dewan kira-kira pukul 2.40 petang tadi oleh sepasukan polis.

Suasana dalam Dewan masih lagi kecoh dan kelam kabut sementara pergelutan antara anggota DUN Barisan Nasional (BN) dan Pakatan masih berterusan.

Dalam pada itu, Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah masih berada di bangunan SUK negeri untuk merasmikan sidang DUN tersebut.

Baginda dijangka akan memberi ucapan Titah Diraja dalam waktu terdekat.

Sementara itu, Speaker baru 'lantikan' BN, Datuk R Ganesan kini mengambil alih tempat untuk memulakan sidang DUN negeri.

Bagaimanapun, tindakan Ganesan itu dihalang oleh beberapa anggota DUN Pakatan. / Mstar

(Kata dalam persidangan dewan semua ADUN ada immuniti. Kenapa V Sivakumar ditangkap. Dari mana pulak datang SB yang begitu ramai. Adakah SB dibayar begitu lumayan untuk menangkap speaker.) Kat kedai kereta lagi banyak speaker dalam pelbagai jenama... keh..keh... murah aje.?

1 comments:

Basuh Baju berkata...

inilah namanya 1Malaysia..haha
kuang ajo punya BN..

Post Haru Biru

Arkib Blog