Selasa, Jun 30, 2009

> KUASAMU KUASAKU JUA... KATA BN

Dulu bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi dikaitkan dengan menantunya, Khairy Jamaludin yang sering dilihat masuk campur tentang pentadbiran negara kali ini Najib pula menerima nasib yang sama bukan daripada menantunya sebaliknya 'Bininya'. Alahai... Bini Najib.

Menyentuh mengenai kenyataan Najib kononya slogan '1 Malaysia' berjaya diserapkan ke hati keseluruhan rakyat negara ini beliau menyifatkan, ia hanya mimpi semata-mata mengantikan slogan Islam Hadhari tajaan Tun Abdullah bila mengambil alih pemerintahan pada penghujung tahun 2003 lalu. Kenapa kerajaan tidak mengambil langkah menetapkan sahaja slogan untuk memajukan negara mengelak daripada diperkenalkan setiap kali pertukaran kepimpinan. "Kita tengok mana dia Islam Hadhari yang dijaja oleh ulamak Umno dan kepimpinannya semasa era kepimpinan Tun Abdullah. Begitu juga Wawasan 2020 yang diperkenalkan oleh Tun Mahathir serta Bersih , Cekap dan Amanah yang pernah menjadi trend percakapan orang kuat BN di kedai-kedai kopi."
- Dato' Mahfuz Omar, Naib Presiden PAS

(Moral: Bersih, Cekap dan Amanah dah jadi Kotor, Lembab dan Punah. Wawasan 2020 tak tahu lagi kalau PRU 13 dapat kat Pakatan Rakyat, Islam Hadhari dah sunyi sepi, 1 Malaysia mungkin akan jadi.... ???)

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog