Rabu, Jun 24, 2009

> KAMBING JANTAN MASUK KAMPUNG

Maka akan riuhlah penduduk dan pemuda kampung di Manek Urai apabila KJ (Kambing Jantan) akan kesana bersama jenteranya KK (Kumpulan Kambing). Mereka akan berkampung selama tiga hari untuk menjamu penduduk-penduduk di Manek Urai dengan program-program yang tak berkualiti.

“Pelbagai program sarat diatur terutama untuk bertemu golongan muda seperti mengadakan program anak angkat, sukan persahabatan dan bengkel membaiki motosikal."
- Khairy Jamaluddin, Ketua Pergerakan Pemuda Umno


(Moral: Tak dak program lain ka.. macam kusut idea ja si KJ nih. Sukan persahabatan: Walhal tiap-tiap petang pemuda kampung dok main bola, badminton dan takraw. Bengkel membaiki motorsikal: Bersepah kedai-kedai dok pomen motor yang ada kat kampung. Pikiaq la yang lebih extream dan membanggun.. Buat program yang boleh meningkatkan taraf hidup pemuda-pemuda kampung supaya boleh berdaya saing dan berjatidiri. Bukannya dok pikiaq macamana nak baiki motor bagi laju nanti lagi bertambun pulak mat rempit... Akai ada ka... belajag tinggi otak guna sikit ja... Aku budak kampung lebih tahu jiwa mereka...Kah..koh..keh)

1 comments:

siti ariffin berkata...

salam.. garangnyer dia, hehe.. :)

Post Haru Biru

Arkib Blog