Isnin, Jun 07, 2010

Gejala Sosial 2: Rewind Video 3gp Melayu

Menyental Catatan: Harus baca...

Dahulu zaman hippis terkenal dengan 'anak abu', kemudian rock & roll membawa 'bohsia' dan sekarang cilok-cilok pula wujud 'minah rempit'. Teramat malang sekali dengan harga yang murah boleh dapat lobang sedap dan sempit. Apa nak jadi anak melayu lar ni aku pun tak tahu lah. Allah S.W.T sahaja yang mengetahuinya...

Gambar bayi yang tidak berdosa dibuang oleh pasangan remaja melayu. Amat menyayat hati sesiapa sahaja yang punyai perasaan kemanusiaan, kecuali Israel Zionis dan yang bersekongkol dengannya... Opocot Apco... Paling malang sekali ada bayi yang dibuang itu sudah hilang anggota badan kerana dimakan anjing dan biawak. Pasal apa sampai buang bayi tu...



Bila dah bunting secara haram, muka mula jadi kelat dan masam. Nyesalnyer... hu..hu..hu... Timbul pula rasa malu dan berdosa kerana sudah berzina. Kalau keluarga tahu mampos kena rembat. Lelaki durjana pula tak mahu bertanggungjawab yang dia tahu hanya nak lobang nikmat. Pasal apa jadi macam tu... Tipaahh...



Mula-mula pegang tangan dan bergesel-gesel bahu. Maklumlah bila dah berdua-duaan mesti ada yang ketiga bertanduk dan berekor. Seorang sejuk dan seorang suam dan mula lah keluar ayat power untuk menyerang. Sayang hanya untuk abang. Tak dak wanita lain kecuali sayang. Stim kulit punya pasal ayat abang buat sayang terkangkang... Awat sampai lagu tu... Tipah...



Tipah mungkin tak kuat iman bila dengar ayat lelaki durjana umpama setan. Lagi jahat dari Vincentan. Sebab setan ni sengkek hanya dengan belanja burger dan bawa ronda-ronda dah boleh dapat barang Tipah.. Go-head go-stant dia buat kat Tipah. Agaknya setan itu selalu tengok 3gp melayu boleh yang tak pernah disekat oleh Rais Yatim. Tipah pun kadang-kadang tertengok juga... macam best lah.. Alahai tipah dan jantan durjana... awat hangpa lemah iman...

Tu lah masalahnya. dari kecik emak bapak kami buat dono aje. Kadang-kadang ada depa suruh solat dan pesan jangan tinggalkan solat walaupun satu waktu. Mesti penuh katanya supaya jadi benteng penahan nafsu. Tapi dugaan banyak sangat. Bila masuk waktu Tv3 pula dok tayang rancangan hiburan mentor.. tak boleh lepaskan. Bila dah habis tengok, Tv2 pula tayang cerita hindi gelek baik punya.. camana??. Awat kadang-kadang aje emak bapak suruh hangpa solat...


Nak buat macamana. Mak bapak sibuk mencari duit kiri dan kanan. Sampai tak sempat nak bimbing kami sujud pada tuhan. Adik-adik yang lain juga kena dibiayai persekolahan yang semakin tinggi. Gaji emak kalau dicampur dengan bapak pun cukup-cukup untuk makan pakai aje. Barang keperluan semakin tinggi, minyak dan tol akan naik lagi... Tu sebab kami tercicir mengenal diri... Kesiannya.. sampai macam tu sekali. Awat boleh jadi lagu ni....

Yang tu kena tanya Najib lah. Dia kata ekonomi malaysia ada pertumbuhan 10.1% tapi dalam masa yang sama nak hapuskan subsidi kerana takut negara muflis. Dah lar tu gaji kakitangan kerajaan masih takuk cukup-cukup makan. Siap boleh suruh pegawai-pegawai kerajaan berjimat cermat ketika membelanjakan budget yang diberi. Lar ni tergadai pula maruah sebagai pemimpin Islam Umno yang menghalalkan Judi.

~bersambung...

9 comments:

IDA berkata...

well...dh name name manusia x kuat iman jdlah mcm tu...
uhuk yg pasal kt kaki tgn kerajaan yg kne jimat ape pasal pulak?
yg pm2 dok m'bazir duit x payah jimat ke? duit berlambak2 dlm bank tp x kua m'bntu rakyat ape psl pula? nk suh orng berjimat kt kne berjimat dulu..tunjuk cth br btl :)

Zack berkata...

Hello bro hang nak kata kesempitan hidup punca gejala sosial semakin menjadi. Aku rasa lah. Zaman la ni orang berduit pun pi langgan pelacur kat bukit bintang. Tu gejala sosial juga tapi kelas elit.

shameel Iskandar berkata...

INI bala yg menimpa kita semua. Jantan2 gila dan betina benggong ni susah nak dibendung. Ada masa cuba lihat di sini http://bicaradariaku.blogspot.com/2010/05/bila-tuhan-tiada-di-hati.html

zamani berkata...

x suke orng busy body.tapi kdng2 org cmni bgs gak die tau sume yng mungkin kite x tau.. so leh join dgn die sekali sekala jelah. skrng i pun tgh busy nk update blog pun curi2 mase je..

keep it up bro!

haris berkata...

dah terang la yang buat tu bodoh... yang gi rakam kenapa??
dah la wat maksiat (kalau la).. dowh!!

zarinaz berkata...

macam2 la budak zaman sekarang nie, tapi nak salah kn diaorg bulat2 pun x leh gak kn

TaTJ berkata...

Bala di Malaysia Syeikh, inilah bala Allah yang maha dasyat...habis anak muda yang runtuh akhlaknya...Allahuakhbar!

Tanpa Nama berkata...

Now ShowingSheih Kickdefella..Aktiviti Pelacuran Di Kelantan Terus Rancak
by Sheih on October 29, 2011


Pusat Pelacuran popular di Kelantan, tidak sampai setengah kilometer dari Pejabat Tuan Guru Nik Aziz. Yah yah SERAMBI MEKAH LAH KATAKAN KESERAMBI PELACORAN SEBELOM KEGOLOK??????

marmelade berkata...

http://russiankl.com/

Post Haru Biru

Arkib Blog