Isnin, Julai 05, 2010

Woiit... Hok Tork Gedebe Mu letok Jadi Pahlawan Melayu

Siapa punya idea bodek ni woii...

Mat kilau pahlawan melayu yang berjuang menentang penjajah terutamanya British. Diakui dalam sejarah pahlawan-pahlawan melayu. Mat kilau pandai mengaji, berzanji dan berdikir maulud serta belajar berdikir rebana. Mat Kilau mempunyai cara pemikiran yang matang. Mat kilau adalah seorang yang jujur dan tegas telah berganding bahu bersama ayahnya Tok Gajah serta Datuk Bahaman melawan pencerobohan penjajah British di negeri Pahang. Kalau tak percaya tanya Mat Kelantan... Kah..Kah..Kah...


Najib diabadikan bersama pahlawan melayu pahang

sumber gambar. nak tumbesaran klik gambar.

Woiit... Chukong ini tidak boleh digelarkan Palawan melayu. Kerana chukong ini mewarisi sistem pemerintahan British dan menyumbat Pahlawan melayu kedalam tahanan ISA. Setiap keputusan chukong ini semuanya belum muktamad. Mana ada pahlawan melayu yang meminta pertolongan firma Yahudi Apco Worlwide. Mana ada pahlawan melayu yang tarik balik janji kepada rayat apabila kalah undi. Mana ada pahlawan melayu yang lembik-liut. Mana ada Pahlawan melayu guna bom C4... keris terbang baru betul... Pahlawan melayu ini boleh mengaji tak?.. he..he..he...

Woiit... Kaki tino tork leh gelar pahlawan Melayu...
Woiit... Kaki perabih pitih Felda pun tork leh gelar pahlawan melayu.. dan perlu digelar Malaon... Kah.. kah..kah...

3 comments:

Media Cyber berkata...

leader of pakatan Anwar Ibrahim boleh dilabelkan sebagai pahlawan bangsa dan negara la ek? Bebalnya kamu ni... anak haram ke ape ko ni sebenarnya? meh tunjuk sijil lahir. kot2 takde. kahkahkahkah!

Tanpa Nama berkata...

Issh..issh media cyber huduh nya kelaku. tak sangka seorang wanita bertudung lulusan mass com uitm suka memaki hamun. jilatlah ko pungkok umno karat tuh..

budak kampung online berkata...

Media Cyber. Lu bikin ralat lah. Mana dia bahasa yang secomel muka lu.. kah..kah..kah...

Post Haru Biru

Arkib Blog