Rabu, September 29, 2010

Awas!!! Superhero Dan Konco-Konconya Sudah Terbang Rendah

Ni dia punca kebakaran dimuka bumi... Bila sorang-sorang jadi kawan. Bila dah kaut sokongan ia menjadi lawan.


Yang ni hero paling tua dan boleh dikategorikan superhero pencen. Namun kehebatan dia tiada tandingan. Boleh gegar seluruh bandar Pasir Mas. Aura karat superhero tua ni mampu buat pimpinan Najib dan konco-konconya goyah. Mamak tua ni baru kentut, Nazri dah melatah... kah..kah..kah... Nama astronot dia 'Superbhai'.. kah.. kah.. kah...


Yang ni pulak waris dari superbhai. Dia digelar 'Superkosa'. Kerja dia menghentam 'menantu bapak' lulusan Oxford dan menganyang Pakatan Rakyat yang dilihat semakin kuat. Standard Nurul Izzah tak layan dan tak dibenarkan berdebat walaupun dicabar. Sekurang-kurangnya Anwar Ibrahim katanya. Tapi 'Superkosa' tak pula cabar Anwar untuk berdebat.


Yang sekoq ni anak didik 'Superkosa'. Belum ada nama. Dia baru dilahirkan dalam Perkasa. Tengok kaler dia... masih merah berbelang hitam sebab lahir tak cukup bulan... kah..kah..kah... Standard dia la bro. Kalau boss gegar menteri, yang ni pula hanya gegar balaci aja.


Ke hulu ke hilir, Kot mana pun pusing, Awas!!! depa ni tebal rasisnya. Umno curah minyak perkauman melalui pengetua rasis, superhero akan bakar supaya lebih marak.


Woiiit.. mau terbang pi mana... tangkap!!!... kah..kah..kah... Superhero terbang rendah sebab berat perut. kah..kah..kah....

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog