Ahad, April 17, 2011

Polis Dah Kendurrr???

Layan dulu... kasi masyuukkk....Polis dah kendur nak tangkap pesalah yang menayangkan video porno di carcosa seri negara... serah pada peguam negara untuk tindakan selanjutnya. Uihh boleh pula ikut prosedur. Kalau rakyat biasa prosedur tolak tepi... tangkap terus reman 2-3 hari.

Polis dah kendur nak siasat no siri pada jam omega yang didakwa milik ketua pembangkang itu... dulu kata siap ada sijil dan boleh semak siapa yang empunya jam tersebut. Lar ni dah cakap lain la pulak... terpulang pada syarikat jam... Baik punya pusing. Adakah pihak interpol yang bekerjasama dengan polis malaysia pun sangkut bilamana tahu jam omega itu atas nama kerabat di raja kerajaan Arab Saudi? Dan lelaki dalam video itu tidak dapat dikenal pasti?...

Polis dan interpol dah kendur nak siasat siapa yang mula-mula upload klip 2 minit ke youtube melalui alamat ip dari Thailand. Kendur.. kendur.. kendur.. kalau urut sure terpacak balik... kah... kah... kah... kah...

Siasatan kes video seks selesai - Acryl

UM | Polis telah menyiapkan laporan siasatan rakaman video aksi seks yang pelakunya didakwa mirip seorang pemimpin parti pembangkang mengikut Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, laporan lengkap siasatan itu akan diserah kepada Pejabat Peguam Negara pada bila-bila masa dari sekarang untuk tindakan selanjutnya.

"Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah).

"Terpulang kepada Peguam Negara untuk mengambil sebarang tindakan susulan terhadap kes ini dan sekiranya ada mana-mana perkara yang perlu disiasat semula (atas arahan Peguam Negara), kita akan siasatlah,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Ditanya mengenai maklum balas syarikat pengedar jam Omega mengenai identiti pemilik jam tangan itu, Acryl berkata polis tidak mempunyai kuasa untuk memaksa pengedar jam berkenaan memberi maklumat berhubung identiti pemilik jam terbabit.

"Kita tunggu sahajalah...kami tidak boleh paksa mereka untuk beri maklumat siapa pemilik jam tangan itu,” katanya.

Jam tangan itu merupakan antara dua barang bukti, selain rakaman video seks, yang diserahkan kepada polis oleh bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim bagi tujuan siasatan berhubung video itu.

0 comments:

Post Haru Biru

Arkib Blog