Sabtu, Ogos 07, 2010

Anak Hasil Zina Jadi Perdana Menteri

Siapa sangka suatu hari nanti PM yang memerintah Malaysia adalah anak dari hasil zina. Tanyalah diri anda... Awat ramai sangat anak hasil zina dilahirkan saban tahun sehingga Kerajaan Negeri Melaka mahu mewujudkan sekolah khas bagi pelajar hamil?.

Dialog masa depan:

Menteri A: eleh pm ni cakap putar belit pulak, sedarlah diri tu sikit datang dari dalam beg pakaian.

Menteri B: wooit kau menteri agama islam, jangan kata orang. kau tu dulu dibungkus dengan daun pisang...

Menteri C: Lain lah aku. dilahirkan dihospital. Tapi ayah sebenar tak tau kemana menghilang.Sekolah pelajar hamil bukti perzinaan serius

Harakah | ALOR SETAR, 6 Ogos: Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar (gambar) berkata, cadangan Kerajaan Negeri Melaka untuk mewujudkan sekolah khas bagi pelajar hamil menggambarkan betapa serius dan dahsyatnya perzinaan dan kemungkaran berlaku di dalam masyarakat hari ini."Kita tidak menolak kemungkinan yang berlaku ini adalah disebabkan kegagalan Barisan Nasional sebagai sebuah kerajaan yang memerintah harus berani berperanan bagi mencegah kemungkaran dan bukannya memelihara hasil dari perbuatan mungkar tersebut,” katanya.

Katanya, kerajaan yang memerintah tidak berusaha dengan serius ke arah menentang kemungkaran tersebut.

“Apa yang mereka lipatgandakan usaha ialah kempen membayar zakat. Mana ada kempen menentang zina. Pegawai-pegawai di pejabat agama hanya turun padang untuk banteras khalwat,” ujarnya yang juga Pengarah Pilihan Raya Pemuda PAS Pusat.

Namun begitu, katanya tiada pendidikan yang diberikan kepada kumpulan yang ditangkap itu yang menunjukkan BN sebenarnya gagal untuk membawa Islam dan syariat kepada umat Islam sepenuhnya.

Tambah beliau lagi, walaupun negara mempunyai Pusat Islam, Jakim, Yadim setiap negeri mempunyai jabatan dan majlis agama serta mufti tetapi sehingga hari ini umat Islam tidak dapat hidup dalam tuntutan syariat Islam yang sebenar.

Tambahnya, Umno dan BN sememnangnya gagal untuk membentuk peribadi masyarakat, maka rakyat harus berani untuk membina politik baru.

“Setelah begitu ramai mengandung anak luar nikah baru hendak diwujudkan sekolah, akhirnya rakyat menjadi mangsa kepada sistem pentadbiran yang ada sehingga imej negara dan agama tercemar," ujarnya lagi.

Timbalan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Rosidi Hussain pula berpandangan dengan wujudnya sekolah itu di Melaka, dibimbangi wujudnya unsur-unsur menghalalkan atau mengiktiraf perzinaan.

Akhirnya, kata beliau akan memberi peluang baru kepada remaja dan generasi muda yang cetek pengetahuan agama untuk terus terlibat dengan aktiviti negatif itu.

"Cadangan Kerajaan Melaka itu harus dilihat dari skop yang luas supaya ia tidak memberi satu pengiktirafan yang memungkinkan berleluasanya kegiatan mungkar ini setelah ruang disediakan bagi mereka melahirkan anak luar nikah,” ujarnya.

3 comments:

Linglung berkata...

errghhh..kerajaan mmg lembap! gua malas ckp banyak..

Tanpa Nama berkata...

erkk.. kenapa isu berzina & buang anak dipolitikkan?? knp nak tunding jari kepada org laen walhal yg bersalah sudah tentu si pelaku.. mcm tak relavent..apa kata lebihkan perlaksaan dr percakapan..

Tanpa Nama berkata...

[url=http://www.pi7.ru/fakty/1712-molodye-francuzhenki-podelilis-otkroveniem-o-prelyudii.html ]Почему нельзя жить и работать в родной стране без регистрации? [/url]
Кто делал прикорневую химию? Как она выглядет на прямых волосах? нНа сколько возрастает объем? Я год назад делала обыкновенную химию, волосы быстро отрасли, сказали такая реакция и так у многих. И сейчас половина головы пушистая, в следствии этого сушу только феном с крутящейся щеткой и они вытягиваются и выглядят очень хорошо, но в случае в случае если мделаю прикорневую, выходит она также вытянется и эффекта не будет??) Вот, в общем-то, что хотелось бы знать...
Заранее благодарна за отклики!!!

Post Haru Biru

Arkib Blog